Recept voor appel & cranberry crumble

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 17:17

Het is officieel herfst! Dit is mijn favoriete tijd van het jaar: de bladeren verkleuren, het wordt eerder donker, de kaarsjes kunnen weer aan, en die heerlijke geur van kaneel en speculaas vult het huis... 

En wat is er fijner dan de herfst inluiden met een heerlijke crumble! Het smaakt heerlijk, en het huis gaat er ook nog eens heel gezellig van ruiken. Door de combinatie van appels en cranberries heeft hij een fijne, frisse smaak. Ook ideaal om die appels eens te gebruiken die al net iets te lang in de fruitschaal rondhangen!

 


Ingrediënten

- 4 appels

- Handjevol gedroogde cranberries (of iets meer)

- 50gr ongezouten roomboter

- 50gr bloem

- 100gr bruine basterdsuiker

- 2 eetlepels kristalsuiker

- 2 theelepels speculaaskruiden

- 1 theelepel kaneel

- snufje zout

- Kleinere ovenschaal (maar als je alleen een grotere hebt, dan gebruik je gewoon van alle ingrediënten iets meer)

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Schil de appels, en snijd ze in kleine blokjes. Doe dit in een schaal met de kristalsuiker en het kaneel, en hussel alles goed door elkaar. Zet dit apart.

Snijd de boter in kleine blokjes. Doe de boter samen met de bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden, en het zout in een andere, grote kom. Kneed alles losjes door elkaar met je vingertoppen - het deeg moet heel losjes blijven en eruit gaan zien als nat strand-zand. 

Doe de appel/kaneel mix in de ovenschaal, strooi het losse deeg hier overheen. Zet het daarna ongeveer 30 minuten in de oven. 

Heerlijk om warm te eten als het net uit de oven komt (wel even blazen natuurlijk), of met een bolletje ijs of slagroom erbij. 

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Linda
3 jaar geleden

We hebben net genoten van de appel crumble met een bolletje ijs. Het was heerlijk!